Er enkeltfag for mig?
Enkeltfag på læreruddannelsen er for dig, som gerne vil fordybe dig i et fag og få ny eller større viden og nye eller styrkede kompetencer inden for et bestemt område (det fag, du vælger).
Åben uddannelse er et tilbud til dig, der ønsker en efter- eller videreuddannelse ved at tage enkelte fag på læreruddannelsen. Dette er muligt at gøre både som dagstuderende, delvis digitalt studerende og som helt digital. Du kan også tage særlige enkeltfagskurser inden for det specialpædagogiske område.
Undervisningen foregår enten i dagtimerne eller om eftermiddagen. Udvalget af enkeltfag, hvor undervisningen finder sted i dagtimerne, kan du se længere nede på denne side.
Vores enkeltfagskurser henvender sig både til dig, der underviser eller drømmer om at blive underviser og dig, der gerne vil opnå større viden inden for et bestemt fag og som ikke arbejder med undervisning i det daglige.
Hvad får du, når du tager et enkeltfag på læreruddannelsen?
Læs her, hvad du får ud af at tage enkeltfag fra læreruddannelsen:
- Ny viden, som er direkte anvendelig uanset om du vil undervise eller integrere din nye viden i dit arbejde
- Et fagligt fællesskab med andre, der brænder for det samme som dig
- Styrkede kompetencer, som både kommer dig selv, dine kolleger og de borgere, du arbejder med, til gavn
- ECTS til din CV, som gør dig endnu mere attraktiv for en nuværende eller kommende arbejdsgiver.
Vores udbud af enkeltfag
Vi udbyder følgende enkeltfag, som du kan vælge imellem. Men vær opmærksom på, at alle undervisningsfag ikke udbydes hele tiden, og der kan være stor variation i, hvor ofte faget udbydes i Esbjerg og Haderslev.
- Det specialpædagogiske område
- Billedkunst
- Biologi
- Dansk 1.-6. eller 4.-10. klassetrin
- Engelsk 1.-6- eller 4.-10. klassetrin
- Fysik/kemi
- Geografi
- Historie
- Håndværk og design (udbydes ikke på UC SYD i Haderslev)
- Idræt 1.-6. eller 4.-10. klassetrin
- Kristendomskundskab/religion
- Madkundskab
- Matematik 1.-6. eller 4.-10. klassetrin
- Musik
- Natur/teknologi
- Samfundsfag
- Tysk
- Goethe-akkrediteret enkeltfagsuddannelse i tysk
Adgangskrav & optagelse
Ved optagelse på Åben uddannelse - enkeltfag stilles de samme krav, som gælder generelt ved optagelsen på læreruddannelsen. Derudover gælder der særlige krav for de enkelte undervisningsfag, da du skal have et minimumsniveau i faget fra studentereksamen, hf, hhx eller htx. Ønsker du at læse vores Goethe-akkrediteret enkeltfagsuddannelse i tysk kræver vi minimum B2-niveau dokumenteret ved en test, som vi forestår.
Ønsker du at læse som helt digital kræves der en vejledende samtale forud for optagelsen. Samtalen foregår på Skype. Kontakt studievejledning-h@ucsyd.dk for at lave en aftale.
Har du ikke disse forudsætninger, kan der dispenseres, således at optagelsen på faget baseres på en vurdering af dine kompetencer. Kontakt os og hør mere.
Du kan ansøge om optagelse på Åben uddannelse - enkeltfag ved at udfylde følgende nedenstående ansøgningsskema:
Ansøgningsskema til enkeltfag på læreruddannelsen
Økonomi
Hvis du vælger denne mulighed, koster hvert modul ca. 5.500 kr., og et undervisningsfag består af 3 eller 4 moduler.
Nogle enkeltfagsstuderende får deres arbejdsgiver til at betale for dele af deres studier. Hvis I er flere lærere på din skole eller i din kommune, der f.eks. har behov for kompetenceløft i et enkelt fag, kan der normalt arrangeres et specielt forløb, hvor vi kommer ud til jer - men som enkeltperson er du også altid velkommen til at følge undervisningen på de almindelige hold.
Hvis du bor langt væk eller af andre grunde ikke kan følge et almindeligt forløb som dagstuderende, kan du følge ethvert modul som digitalt studerende.
Uanset hvilke af disse specielle muligheder, du er interesseret i, er du meget velkommen til at kontakte os.
Tilmeldingen er bindende
Hvis du af en eller anden grund ønsker at framelde dig studiet, skal du straks henvende dig til Studiekontoret på læreruddannelsen, UC SYD, hhv. Campus Esbjerg eller Campus Haderslev, således at din studieplads kan tilbydes til andre.
Du kan få deltagerbetalingen tilbagebetalt, såfremt du framelder dig senest den 15. august i efterårssemesteret og den 1. februar i forårssemestret, og modulet endnu ikke er påbegyndt. Der opkræves et administrationsgebyr på 500 kr. pr. fag, dog max 1.100 kr. i alt.
Får jeg et eksamensbevis?
Åben uddannelse enkeltfag på læreruddannelsen giver de samme kvalifikationer, som lærerstuderende får i det pågældende fag. Der udstedes eksamensbevis i det eller de fag, som du består. Der udstedes ikke deltagelsesbevis for fremmøde, men vi kan give dokumentation for, at du er tilmeldt uddannelsen.
Skal jeg i praktik?
Der er ikke praktik i fagene under Åben uddannelse, da praktik er et selvstændigt fag på læreruddannelsen.