Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Professionsbachelor

Den delvis digitale læreruddannelse

Frihed til at studere, hvor og når det passer dig?

Fleksibelt studie uden at vinke helt farvel til fysisk undervisning

UC SYD's delvis digitale læreruddannelsen giver dig mulighed for at tage en helt almindelig læreruddannelse - bare med en meget mere fleksibel studieform. Størstedelen foregår som digitalt selvstudie, men du mødes også til nogle seminardage med dine medstuderende.

Med den delvis digitale læreruddannelse kan du:

  • passe et deltidsarbejde og samtidig studere.
  • bo langt fra studiestedet og alligevel fuldføre læreruddannelsen.
  • få en ordinær læreruddannelse tilpasset dine behov.

Vores delvis digitale læreruddannelse er baseret på blended learning. Det vil sige, at 75 procent af uddannelsen er digitalt selvstudie, hvor du via nettet arbejder med opgaver alene og i studiegrupper med medstuderende. De resterende 25 procent foregår som seminardage på vores campus i Haderslev. Seminardagene er normalt samlet i 3 uger pr semester, - en uge i begyndelsen, en uge midt i og en uge i slutningen af semestret.
Udover seminardagene er der 24 ugers praktik på folkeskoler i nærheden af, hvor du bor.

    Ansøg til den delvis digitale læreruddannelse

    Søg optagelse her, og bliv optaget på den delvis digitale læreruddannelse.

    Adgangskrav og optag

    Du skal opfylde de samme adgangskrav, uanset om du søger om optagelse på den almindelige læreruddannelsen i Esbjerg eller Haderslev, på Den digitale læreruddannelse eller på Den delvis digitale læreruddannelse.

    Deltag i online infomøder

    Er du nysgerrig på uddannelsen? Så deltag, når vi afholder Zoom-møder om de digitale læreruddannelser og få svar på dine spørgsmål.

    Møderne foregår fra klokken 15-15.45. Vær med fra start, så du får den indledende præsentation af uddannelsernes opbygning med.

    Møderne foregår på følgende datoer: 

    • 9. januar
    • 16. januar
    • 13. februar
    • 27. februar
    • 12. marts
    • 9. april
    • 30. april 
    • 4. juni
    • 19. juni

    Hvis du har problemer med at logge ind på Zoom-mødet, så skriv til lahp@ucsyd.dk

    Helt normal - bare digital

    Den delvis digitale læreruddannelse, som af mange kaldes 'netuddannelsen', bygger på principperne om blended learning. Det er ikke nogen ny opfindelse, men en uddannelse med mere end 20 år på bagen i Haderslev. Mange hundrede lærere har fået deres læreruddannelse på denne måde her på UC SYD.

    Den svarer til en helt almindelig læreruddannelse. Den tager også fire år, er bygget op helt på samme måde, samme fag og giver dig de samme kompetencer som en uddannelse med dagligt fremmøde. 
    Den delvis digitale læreruddannelse består af helt de samme fag som det mere ordinære dagstudie på læreruddannelse. Rammerne er bare anderledes.

    Et fleksibelt setup

    Uddannelsen er ideel, hvis man ønsker at tage læreruddannelsen samtidig med, at man passer et arbejde i dagtimerne, bor langt væk eller har forpligtelser, der gør det praktisk selv at kunne planlægge den største del af sit studie.

    Krav til dig som studerende:

    • at du selv kan organisere dit studie og finde sammen med andre studiegrupper.
    • at du med stor rutine og sikkerhed kan kommunikere digitalt.
    • at du har mulighed for at møde frem til de i alt 24 seminarer af tre til fire dages varighed fordelt over de fire studieår.

    Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?

    Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?

    Mød studerende fra den delvist digitale læreruddannelse

    Foto af delvis digital lærerstuderende

    Mød Mette

    Digital uddannelse banede vej for lærerdrømme

    Vi møder Mette Bossen Linnet i lejligheden i Tønder midtby, med naturen og marsken på den ene side og gågaden og bylivet på den anden. En kontrast, der passer Mette godt. Hun holder af det intense hverdagsliv og jonglerer glad med både politik, uddannelse og arbejde. Men hun værdsætter også naturen...
    Stine Marthine Pedersen står blandt solsikker i haven i Brørup.

    Mød Stine

    Stine fra ”Landmand søger kærlighed” læser til lærer online: - Jeg kan selv råde over min tid – det er megafedt

    Titlen som landmand bliver skiftet ud med titlen som lærer. 28-årige Stine Marthine Pedersen, kendt fra ”Landmand søger kærlighed”, er godt i gang med læreruddannelsen på UC SYD. Og for at have fleksibilitet i hverdagen har hun valgt en delvis digital version.

    Andre muligheder

    Digitale enkeltfag

    Uddannede lærere har også mulighed for at tage delvis digitale enkeltfag. Merit-læreruddannelsen er også en mulighed på denne form.

    Den 100 % digitale læreruddannelse

    Det er også muligt at tage læreruddannelsen 100 procent digitalt, dvs. uden seminarer. Denne uddannelse er mere fleksibel, fordi der ikke er fysisk fremmøde på UC SYD, men i stedet er der praktik og praksissamarbejde på skoler i nærheden af, hvor du bor.

    Kun praktikken foregår ved fysisk fremmøde. Og fordi der ikke er nogen fastsatte tidspunkter for fag, seminarer eller afleveringer, bestemmer du selv rækkefølgen, og om du vil læse på deltid eller fuld tid - dvs. om du vil fuldføre på fire, fem eller seks år.

    Læs mere om den digitale læreruddannelse her.

    Skolelærer i skolegård

    Lær mere om læreruddannelsen

    Bliv lærer

    Vil du hjælpe børn og unge godt på vej? Sætte gode rammer for andres læring, og være mester i at formidle din viden videre? Tag uddannelsen til lærer.