Gå til hovedindhold

Diplom i Psykiatri

UC SYD Videreuddannelse

Varetag specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver

  • Udvid dit fagperspektiv og dine faglige kompetencer.
  • Arbejd med forskningsbaserede teorier, metoder, relationer mv. inden for psykiatri.

Vil du udvikle dit psykiatriske arbejde og opnå kompetencer til at udvikle og ændre din nuværende eller kommende praksis inden for det psykiatriske område? Lær at håndtere komplekse og udviklingsorienterede arbejdssituationer i mødet med og om den psykiatriske borger samt at indgå i faglige og tværfaglige samarbejder.

Med Diplom i psykiatri får du nyeste viden, så du selvstændigt kan varetage specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver af høj kompleksitet inden for psykiatrien. Uddannelsen Diplom i psykiatri er også den oplagte indgang til kompleks specialistforståelse, et bredere fagperspektiv eller udvikling af nye faglige kompetencer.

Diplomuddannelsen i psykiatri giver dig ret til at anvende betegnelsen ”DPS”, som på engelsk er Diploma of Psychiatry, men du kan også opnå titel som Klinisk vejleder.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i psykiatri 

Diplomuddannelsen i psykiatri er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i psykiatri tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i psykiatri længere nede på denne side.

Praktiske informationer

Adgangskrav til diplomuddannelsen i psykiatri

For at komme ind på diplomuddannelsen i psykiatri på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau svarende til bachelor niveau.  

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i psykiatri mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
 

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. 

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Valgmoduler

Valgmodul Diplom i psykiatri

Obligatoriske moduler

Afgangsprojekt, Diplom i psykiatri

ECTS: 15

Tilmeld

Har du nogle spørgsmål?

Pia Toft Assenholm

Uddannelseskoordinator

Pia Toft Assenholm (PTOA)

Anna Maria (Trine) Rønholt

Konsulent

Anne Maria Rønholt (AMRO)