Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Diplomuddannelsen i socialformidling

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Styrk din opgaveløsning og specialiser dig inden for formidling, tilrettelægning og udvikling af socialt arbejde i såvel offentlige som private organisationer

 • Styrk din løsning af udviklingsorienterede opgaver i rollen som sagsbehandler, rådgiver eller socialarbejder
 • Bliv klædt godt på til at indgå i tværfaglige og tværsektorielle samarbejde om at afhjælpe sociale problemstillinger for borgere og brugere

Socialområdet er komplekst – særligt for de borgere, som har mest berøring med det; handicappede, udsatte børn, unge eller mennesker uden for beskæftigelse. Der kommer du ind i billedet. Interesseret? Så læs blot videre.

Grunden til, at du kan arbejde med så vidt forskellig sagsbehandling efter endt uddannelse er, at du stifter bekendtskab med mange teoretiske og praksisnære problemstillinger. Samtidig vinkler du din faglige profil. Du får generel og praktisk viden om organisering af det sociale arbejde samt de retlige rammer for udførelsen af det. Diplomuddannelsen i socialformidling giver dig mulighed for at specialisere dig inden for et selvvalgt område, så du på bedste vis kan håndtere de komplekse sager, som ligger inden for dit fagområde.

Dit uddannelsesforløb vil veksle imellem teori, metode og praksis, men vil hele tiden blive relateret til den erfaring, du har fra dit arbejde. Det giver god mening. På den måde får du nemlig omsat den nye viden direkte til brugbare metoder eller refleksioner i dit nuværende eller kommende arbejde.

Uddannelsen henvender sig til dig, der allerede arbejder med sagsbehandling, men som gerne vil opkvalificere dine kompetencer. Eller dig, som ønsker at varetage mere kompliceret sagsbehandling inden for socialområdet. Ved uddannelsens afslutning vil din faglighed inden for sagsbehandling være på lige fod med socialrådgivere.

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg samt online

Praktiske informationer

Sådan sammensætter du en diplom i socialformidling

Diplomuddannelsen i socialformidling er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som tilsammen udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på diplomuddannelsen i socialformidling tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. 

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i socialt arbejde.

Adgangskrav til Diplomuddannelsen i socialformidling

For at blive optaget på modulet skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. Akademi i socialt arbejde eller kommunomuddannelsen. En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.

Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering.

Læs mere om individuel kompetencevurdering

Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:

 • Du har en akademiuddannelse
 • Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring efter din ungdomsuddannelse
 • Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen
Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Skræddersyede forløb

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

De vigtige detaljer

På denne side finder du alt hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Obligatoriske moduler

Her kan du vælge mellem de obligatoriske moduler på Diplomuddannelsen i socialformidling.

Videnskabsteori og sociale problemer

ECTS: 10

Læs mere

Metodevalg i praksis

ECTS: 10

Læs mere

Retslige rammer, samarbejde og organisering

ECTS: 10

Læs mere

Udvikling og undersøgelse af socialt arbejde

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplom i socialformidling

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Beskæftigelse

ECTS: 10

Læs mere

Myndighedsarbejde med børn, unge og familier

ECTS: 10

Læs mere

Voksne udsatte og personer med handicap

ECTS: 10

Læs mere

Har du spørgsmål? Kontakt os

Betina Lykke Bergmann, medarbejderbillede UC SYD

Lektor

Betina Lykke Bergmann (BLBE)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.