Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

Engelsk

- inspiration til dig og din undervisning

01

I fokus

Hold dig opdateret: Vær med i Facebook-gruppen

Du kan nu løbende holde dig opdateret på nye materialer og kurser på vores fremmedsprogsgruppe: https://www.facebook.com/groups/fremmedsprog.cfu.ucsyd

CFUs Facebookgruppe for fremmedsprog

 

Læs en e-bog online og se filmen på mitCFU

At arbejde med bog og film er en oplagt aktivitet, når eleverne skal arbejde hjemme. Her er en række e-bøger fundet på nettet, hvortil der findes en spillefilm på mitCFU:

|  4.- 6. klasse  |  7.-10. klasse  |

Filmplakater

 


 

Vild med Fremmedsprog

vildmedfremmedsprog.dk

På denne side finder du inspiration til din fremmedsprogsundervisning. Du kan vælge at gå til tysk, engelsk eller fransk, der hver er inddelt i overskrifterne: Task & problemløsning, spil, digitale ressourcer og leg & bevægelse.

Du vil ved nogle aktiviteter opleve at blive ledt direkte ind til en webside, og andre gange vil du møde en nærmere beskrivelse af aktiviteten.

 


  

Film og tv i undervisningen 

Brug tegnefilm

Prøv de nye tegnefilm fra Boomerang + få inspiration til, hvordan du kan arbejde med dem:

Levende billeder kan noget særligt i sprogundervisning. Der er fokus på mundtlig kommunikation og ordforrådstilegnelse. Engelsksproget kultur formidles og kommer ind under huden på eleverne som ingen andre medier kan det. Ikke mindst er det lettere at differentiere sprogundervisningen med film og tv, og samtidigt fange alle elever i klassen med den rette film. 

Film og tv er også en god måde at holde lidt afstand mellem eleverne, og få lidt ro på dem op ad dagen, hvor dine elever er lidt trætte efter mange timer udenfor. 

På mitCFU kan du streame spillefilm, dokumentarer, kortfilm og tegnefilm eller andre tv-udsendelser til din undervisning. Mange film og udsendelser er berigede med ressourcer, som gør din forberedelse nemmere. 


 

Muzzy
Muzzy

Nyt på mitCFU: MUZZY

1. - 4. klasse og 4. - 5. klasse

Nu har du og dine elever adgang til Muzzy-universet, med både animationsfilm og digitale webressourcer i mitCFU. Muzzy er foreløbigt tilgængeligt frem til sommerferien.


Herunder kan du finde forskellig inspiration til, hvordan du kan bruge film og tv i din engelskundervisning.

CFU-eng-Paddington

Film og tv

Spillefilm med særlige ressourcer

CFU-eng-Film-mand

Film og tv

Generel vejledning til spillefilm i 6. – 10. klasse

CFU-eng-My-avartar

Film og tv

Film, tv og temaer


 

Digitale ressourcer til din fjernundervisning

Her er samlet en række links til gode digitale ressourcer til din engelskundervisning. Fokus er på ebøger og læsning med og uden lyd, læringsspil, lytteøvelser, ordforråds - og grammatikopgaver og videoer, der formidler kultur i engelsktalende lande.

Mange ressourcer har særlig udvidet tilgang i denne coronatid, så lærere rundt i verden kan få glæde af dem til deres fjernundervisning, men de fleste digitale ressourcer er nu gratis under alle omstændigheder. Enjoy!

Digitale Ressourcer Indskoling

0. – 3. klassetrin

Indskoling

Her finder du relevante websites til indskolingen
Digitale Ressourcer Mellemtrin

4. – 6. klassetrin

Mellemtrin

Her finder du relevante websites til mellemtrinnet
Digitale Ressourcer Udskoling

7. – 10. klassetrin

Udskoling

Her finder du relevante websites til udskolingen

 

Working with English Fiction

Se nærmere på de nye læseforløb og skønlitterære titler i engelsk. På mitCFU er masser af nye ideer og opgaver til arbejdet med tekster på mellemtrinnet og i udskolingen.

Storybook

På en række klassesæt og læsekasser til mellemtrin og udskolingen kan du findes pædagogiske vejledninger, der består af generelle ideer og opgaver, som kan benyttes til læsning af fiktive tekster. Der er forslag til forskellige konkrete mundtlige og skriftlige tasks, bl.a. opgaver hvor it, bevægelse og kreativitet spiller en rolle.

Her er inspiration til, hvordan du kan stilladsere arbejdet med tekster i engelsk, og alt efter, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med teksten, kan du udvælge relevante opgaver. Tilknyttet vejledningen hører to padlets, som indeholder opgaveark og ideer, der kan supplere forløb med fokus på tekstlæsning:

mitcfu90012091-My-Favourite-Books

2. – 4. klasse

My Favourite Books

Letlæselige børnebøger og readers inspireret af børn, deres lærere og forældre. Her er læseoplevelser for piger og drenge af en anden verden. Børnelitteratur til book clubs eller book tastings, ja bøger, som børn virkelig har lyst til at læse, også mere end én gang.
Funny Bones

5. - 7. Klasse

Funny Bones

Autentiske børnebøger, både nye og kendte, men alle sammen sjove og skøre historier med masser af illustrationer, der understøtter læsningen og oplevelsen.

Niveauet er bredt, og der er bøger for enhver smag.
The Extensive Reading Box

7. -10. klasse

The Extensive Reading Box

Læsekassen består af et varieret udvalg af kendte klassikere og moderne bestsellere. Prøv Extensive Reading, som booster sprog og sprogbrug: Daglig læsning af længere tekster efter elevernes eget valg, oplevelseslæsning, få opgaver og book reviews.

​​​

02

Kurser og arrangementer

Kurser til dit fag

Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.

Du vil altid kunne finde en oversigt over vores kurser og arrangementer i online-kataloget.

 

Flyt kurset hjem på skolen

En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.

Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.

Ring eller skriv til:


Se online-kataloget

Se kurser online

Online-kataloget

Oversigt over vores kurser og arrangementer
Pernille Viuff

Kursussekretær

Pernille Viuff

Telefon: 7266 3312
E-mail: psvi@ucsyd.dk
03

Udvalgte læremidler du kan låne på CFU

Herunder finder du særligt udvalgte læremidler fra udlånssamlingen, som du kan låne på mitCFU

Daisy - Eat Your Peas

1. – 3. klasse

Eat Your Peas

Eat Your Peas er et godt bud på en fælles bog i den tidlige sprogstart. Bogen giver god mulighed for at repetere grundlæggende ordforråd om mad, bevægelsesudsagnsord og forskellige navneord. Denne sjove farverige billedbog skildrer en middagskamp mellem pigen, Daisy og hendes mor. Hvis der er én...
Frog Sit on Logs

2. - 4. klasse

Frogs Sit on Logs – rim og og tidlig læsning

Arbejd med rim og læsning i indskolingen med den sjove børnebog, Oi Frog, spil og spændende værkstedsaktiviteter Dette materialesæt er opstået omkring billedbogen, Oi Frog! af Kes Gray og Jim Field. Bogen handler om en lettere tungnem frø, der bliver belært af en kat om, hvad dyr rimer på. Bogen har...
Here We Are

2. - 5. klasse

Here We Are

Velkommen til planeten Jorden. Det kan være et forvirrende sted, især hvis du lige er ankommet. Dit hoved vil være fyldt med spørgsmål, så lad os se nærmere på vores planet, og hvordan vi lever på den.
Vera the Alien Hunter

3. - 5. klasse

Vera the Alien Hunter

Læs med lyd og apps: en ny måde at tackle læsning på mellemtrinnet Dette sammensatte materiale er en prisbelønnet didaktiseret bogserie, som understøtter mange aspekter af den skriftlige og mundtlige kommunikation, med andre ord læsning, lytning, samtale, skriftlig og sproglæringsstrategier, men...
The Game - Your Five Senses books

4. – 6. klasse – 21st Century Skills – CLIL

Read and Imagine og Read and Discover

Faglig læsning i tematisk sammenhæng med skønlitteratur Dette materialesæt som består af udvalgte readers fra de to serier, opgavebøger og lyd til alle bøger. Read and Imagine er fiktion, Read and Discover er faglitteratur. Bøgerne hører temamæssigt sammen to og to, men de kan også fint læses og...
a monster calls

6. – 9. klasse

A Monster Calls

Gribende autentisk roman af Patrick Ness, med illustrationer af Jim Kay Romanen handler om Conor O'Malley, en 13-årig dreng, der gentagne gange får besøg af et monster, mens hans mor er ved at dø af kræft. Det urtidsagtige og uhyggelige monster kommer ikke bare for at skræmme ham. Det vil have noget...
The perks of being a Wallflower

8. - 10. klasse + gymnasiet

The Perks of Being a Wallflower

Filmatiseret roman af Stephen Chbosky Charlie er lidt af en bænkevarmer. En introvert teenager som betragter livet fra sidelinjen. Han er intelligent, genert og kejtet, og hans eneste ven har lige begået selvmord. I high school skal alting være anderledes. Denne ungdomsroman er en fortælling om at...
verdenskort

8. - 10. klasse - Innovation og entreprenørskab

Making a difference

Innovation og entreprenørskab - et helt nyt tema til udskolingen Making a Difference er det sidste skud på stammen i den didaktiserede tema-serie, Close-up. Med udgangspunkt i artikler, blogs, noveller behandler bogen temaer, der er meget oppe i tiden: At gøre en forskel Generation Z Global girl...
Materiale - bullying

8. – 10. klasse

Focus on Bullying

Nyt klassesæt om mobning i temaserien Focus-on Focus on Bullying er et spændende nyt materiale til engelskundervisning i overbygningen. Bogen er et didaktiseret materiale til engelsklæreren, der ønsker at arbejde med mundtlig og skriftlig kommunikation med særligt fokus på kultur og samfund og tekst...
04

Lister over læremidler i kategorier

Få overblik over de læremidler vi har til din engelskundervisning i udlånssamlingen.

Skønlitteratur

Materialerne er inddelt i følgende kategorier:

Listerne åbner i mitCFU, hvor du kan læse mere om materialet og låne det til din undervisning.

 

Emnebaseret materiale

Materialerne er inddelt i følgende kategorier:

Listerne åbner i mitCFU, hvor du kan læse mere om materialet og låne det til din undervisning.

Konkret og Dialogbaseret materiale

Materialerne er inddelt i følgende kategorier:

Listerne åbner i mitCFU, hvor du kan læse mere om materialet og låne det til din undervisning.

Film & tv i engelskundervisningen

Listerne åbner i mitCFU, hvor du kan læse mere om materialet, vise filmene direkte og låne det til din undervisning. Det er også muligt at låne ud til eleverne.

05

CFU konsulenten

Lise Fenger Poulsen

Lise Fenger Poulsen

Pædagogisk konsulent

06

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

 • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
 • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

 • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
 • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

 

Udlånssamlingen

Langagervej 5B, Jels
6630 Rødding

Få hjælp til dit lån

Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

07

Nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet fremmedsprog, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.