Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Videreuddannelse og kurser
 • Forskning
 • Om UC SYD

Diplom i Beskæftigelse

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Forstå arbejdsmarkedet og bliv en bedre rådgiver

 • Hjælp ledige med at navigere tilbage på arbejdsmarkedet. 
 • Få indsigt i arbejdsmarkedets organisering, beskæftigelsespolitik og virksomheders organisering. 
 • Lær at mestre en tværfaglig og tværsektoriel beskæftigelsesindsats.

Det danske arbejdsmarked er komplekst. Med en diplomuddannelse i beskæftigelse bliver du bedre til at gennemskue kompleksiteten og hjælpe ledige med at finde vej. 

Hvad enten du sidder over for den nyuddannede, der vil vide, hvordan man bedst kontakter en virksomhed, eller du hjælper den sygemeldte med at forstå love og retningslinjer, så er du godt klædt på med uddannelsen Diplom i beskæftigelse.

Den tværfaglige forståelse af lovgivning, organisering, kommunikation og projektstyring, som du opnår med en diplomuddannelse i beskæftigelse giver dig værktøjer til at løse de fleste problemer, du måtte støde på i dit arbejde med beskæftigelsesindsatsen.

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring

Det kan du bruge en diplom i beskæftigelse til

Hør hvad Jørgen Galsøe, jobkonsulent i Fredericia Kommune, har fået ud af at læse en diplom i beskæftigelse:

Vi aflyser aldrig 

Hvis der er tilmeldt 12 eller flere studerende til et modul, oprettes det som fremmødemodul med undervisning i Kolding eller Esbjerg.

Hvis der er tilmeldt mellem 7-11 studerende gennemføres modulet som et blended learning-forløb, hvor der indlægges et antal undervisningsdage med fremmøde. Den resterende undervisning foregår som netundervisning.

Hvis der kun er tilmeldt 2-6 studerende bliver forløbet gennemført som netundervisning – dog med en opstartsdag, hvor man bliver introduceret til forløbet.

Vi bestræber os på, at gennemfører de udbudte moduler.

Tag moduler online

De fleste moduler på Diplom i beskæftigelse kan altid tages online. Hvis du ønsker et andet starttidspunkt end det, vi udbyder, kan du kontakte uddannelsens faglige leder Betina Lykke Bergmann blbe@ucsyd.dk eller 7266 2944.

Du kan læse om undervisningsformen her.

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Diplomuddannelsen i beskæftigelse er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i beskæftigelse tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i beskæftigelse længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i beskæftigelse. 

Adgangskrav på diplomuddannelsen i beskæftigelse

For at komme ind på uddannelsen Diplom i beskæftigelse på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i beskæftigelse mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af 3 obligatoriske moduler, 2 valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. Du kan vælge valgfrie moduler uden for uddannelsens område – dog højst 10 ECTS.

Oversigt over uddannelsens opbygning

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplom i Beskæftigelse.

Beskæftigelse og samfund

ECTS: 5

Læs mere

Videnskabsteori og metode

ECTS: 10

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplom i Beskæftigelse

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Betina Lykke Bergmann, medarbejderbillede UC SYD

Lektor

Betina Lykke Bergmann (BLBE)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.