Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning

Diplom i Beskæftigelse

UC SYD Videreuddannelse

 Forstå arbejdsmarkedet og bliv en bedre rådgiver

 • Hjælp ledige med at navigere tilbage på arbejdsmarkedet. 
 • Få indsigt i arbejdsmarkedets organisering, beskæftigelsespolitik og virksomheders organisering. 
 • Lær at mestre en tværfaglig og tværsektoriel beskæftigelsesindsats.

Det danske arbejdsmarked er komplekst. Med en diplomuddannelse i beskæftigelse bliver du bedre til at gennemskue kompleksiteten og hjælpe ledige med at finde vej. 

Hvad enten du sidder over for den nyuddannede, der vil vide, hvordan man bedst kontakter en virksomhed, eller du hjælper den sygemeldte med at forstå love og retningslinjer, så er du godt klædt på med uddannelsen Diplom i beskæftigelse.

Den tværfaglige forståelse af lovgivning, organisering, kommunikation og projektstyring, som du opnår med en diplomuddannelse i beskæftigelse giver dig værktøjer til at løse de fleste problemer, du måtte støde på i dit arbejde med beskæftigelsesindsatsen.

Det kan du bruge en diplom i beskæftigelse til

Hør hvad Jørgen Galsøe, jobkonsulent i Fredericia Kommune, har fået ud af at læse en diplom i beskæftigelse:

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i beskæftigelse 

Diplomuddannelsen i beskæftigelse er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af 3 obligatoriske moduler, 2 valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.  Du kan vælge valgfrie moduler uden for uddannelsens område – dog højst 10 ECTS.

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i beskæftigelse tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i beskæftigelse længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i beskæftigelse. 

Vi aflyser aldrig 

Hvis der er tilmeldt 10 studerende til et modul, oprettes det som fremmødemodul med undervisning i Kolding eller Esbjerg.

Hvis der er tilmeldt mellem 3 og 9 studerende gennemføres modulet som et blended learning-forløb, hvor der indlægges et antal undervisningsdage med fremmøde. Den resterende undervisning foregår som netundervisning.

Hvis der kun er tilmeldt 1-2 studerende bliver forløbet gennemført som netundervisning – dog med en opstartsdag, hvor man bliver introduceret til forløbet. 

Praktiske informationer

Adgangskrav på diplomuddannelsen i beskæftigelse

For at komme ind på uddannelsen Diplom i beskæftigelse på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i beskæftigelse mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplom i Beskæftigelse.

Afgangsprojekt, Diplom i Beskæftigelse

ECTS: 15

Læs mere

Beskæftigelse og organisation

ECTS: 10

Læs mere

Beskæftigelse og samfund

ECTS: 5

Læs mere

Videnskabsteori og metode

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Nedenfor finder du de valgfrie moduler, du har mulighed for at tilmelde dig på Diplom i Beskæftigelse.

Beskæftigelsesindsatsens retlige og økonomiske grundlag

ETCS:

Læs mere

Kommunikation, motivation og vejledning i beskæftigelsesindsatsen

ETCS: 10

Læs mere

Koordinering og samarbejde i beskæftigelsesindsatsen

ETCS: 10

Læs mere

Mentor i beskæftigelsesindsatsen

ETCS: 10

Læs mere

Rehabilitering i beskæftigelsesindsatsen

ETCS: 10

Læs mere

Sygefravær

ETCS: 10

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Grethe Fogh Nielsen

Faglig leder, Videreuddannelsen

Grethe Fogh Nielsen (GFNI)

Grethe er faglig leder for videreuddannelse indenfor vejledning til f.eks. studievejledere og UU-vejledere, og indenfor beskæftigelse til f.eks. socialrådgivere, jobcentermedarbejdere og konsulenter.

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.