Gå til hovedindhold

Vinteroptag på læreruddannelsen

Søg ind på læreruddannelsen nu

På UC SYD kan du begynde på læreruddannelsen enten i august eller i januar. På denne side kan du læse, hvordan du kan søge om at blive optaget på læreruddannelsen med vinterstart.

Måske er du startet på et andet studie, men har fortrudt? Måske holder du sabbatår, men savner bøgerne og studiemiljøet? Uanset, har vi hos UC SYD flere forskellige tilbud til dig, så du hurtigt kan komme i gang med drømmestudiet.

I vinteroptaget kan du søge ind på

At være dagstuderende betyder, at du deltager i undervisningen på campus i dagtimerne - modsat de studerende, som vælger at læse på en af vores digitale læreruddannelser.

Adgangskrav

Du skal opfylde de samme adgangskrav, uanset om du søger om optagelse på læreruddannelsen i Esbjerg eller Haderslev, på den digitale læreruddannelse eller på den delvis digitale læreruddannelse.

Studiestart og ansøgningsfrist

  • Læreruddannelsen i Esbjerg har studiestart den 29. januar 2018 med ansøgningsfrist frem til studiestart. Vil du være sikret en plads, er det dog en god idé at søge nu.
  • De digitale læreruddannelser i Haderslev har studiestart den 1. februar 2018.
    • Har du et karaktergennemsnit på 7 eller derover, kan du søge om optagelse frem til studiestart den 1. februar.
    • Har du et karaktergennemsnit UNDER 7, er det vigtigt, du søger senest 8. januar. Det skyldes, at vi holder optagelsessamtaler inden studiestart.

Send dit ansøgningsskema per e-mail

  • Søger du i Esbjerg, sender du ansøgningsskemaet til os via e-mail eller send det til: UC SYD, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø.
  • Søger du i en af de digitale uddannelser, sender du ansøgningsskemaet til Sabina Gosch-Andersen via e-mail . I mailen skriver du, om du søger den delvis eller helt digitale læreruddannelse.

I emnefeltet skriver du: Studiestart januar.

Husk at vedhæfte eksamensbevis og eventuelle bilag. På ansøgningsskemaet skal du skrive optagelsesområdenummeret for uddannelsen: 

  • For dagstudiet i Esbjerg er nummeret 46110
  • For de digitale uddannelser er nummeret 46100

Har du spørgsmål, kan du kontakte os her.

Vinteroptag på meritlæreruddannelsen

Du kan også starte på meritlæreruddannelsen i januar. I Esbjerg kan du tage meritlæreruddannelsen som dagstuderende, og i Haderslev kan du læse meritlæreruddannelsen som dagstuderende, delvis digitalt eller helt digitalt. Du kan læse mere om merituddannelsen og finde ansøgningsskemaet lige her.