Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning

Diplomuddannelse i Formidling af kunst og kultur

UC SYD Videreuddannelse

Skab oplevelser med børn og unge

 • Skab kulturelle oplevelser i øjenhøjde med børn og unge.
 • Bliv en bedre og mere alsidig formidler af kunst- og kulturoplevelser.
 • Styrk dine forudsætninger for at arbejde flerfagligt med formidling af kunst og kultur.

Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur er for dig, som vil give børn og unge fortællinger, ideer, viden og indsigt i kulturen og kunstens mangfoldighed. Det handler om at stimulere og udfordre børn og unges oplevelser af, udtryk i og refleksioner over kunstneriske og kulturelle udtryk.

På uddannelsen bliver du præsenteret for forskellige måder at møde kunsten og kulturen på. Du lærer om børnekulturens udvikling og får kendskab til aktuel kunst- og kulturformidling. Ud fra teorier og metoder vil du lære at benytte skabende processer og dialogbaserede formidlingsformer til formidling af kunst og kultur til børn og unge. 

Uddannelsen foregår i et tværfagligt og udviklingsorienteret miljø, og du kan selv vælge din uddannelsesprofil inden for kunst- og kulturretninger som teater, musik, film, kulturhistorie, naturhistorie, museer, biblioteker, dans, billedkunst og litteratur.

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Typisk på vores campus i Kolding 

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur 

Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i formidling af kunst og kultur længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur.

Praktiske informationer

Adgangskrav på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur 

For at komme ind på diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 
 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplomuddannelsen i Formidling af kunst og kultur.

Afgangsprojekt, Diplomuddannelse i Formidling af kunst og kultur

ECTS: 15

Læs mere

Børn og unges kultur

ECTS: 10

Læs mere

Formidling af kunst og kultur

ECTS: 10

Læs mere

Undersøgelse af formidlingspraksis

ECTS: 5

Læs mere

Valgfrie moduler

Nedenfor finder du de valgfrie moduler, du har mulighed for at tilmelde dig på Diplomuddannelsen i Formidling af kunst og kultur

Dialogbaseret formidling af kunst og kultur

ETCS: 10

Læs mere

Skabende processer med børn og unge

ETCS: 10

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Kim Jerg

Lektor

Kim Jerg (KJER)

Ekspert i leg, legekultur og æstetiske processer. Kim Jerg underviser på Pædagoguddannelsen på UC SYD og forsker i små børns lege og pædagogens deltagelse, bl.a. i projektet PLAY LAB

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.