Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Dimission på UC SYD i højt solskin

UC SYD var fuld af glade ansigter, da 40 dimittender på UC SYD Efter- og videreuddannelse fik deres diplomer mandag eftermiddag. 

Publiceret:

Det kræver hårdt arbejde 

Dimittender fra syv forskellige diplomuddannelser var dukket op med deres familier til en festdag, der markerer afslutningen på det kæmpe arbejde, som de har lagt i at gennemføre deres diplomuddannelse.  

Dimission på efter- og videreuddannelsen på UC SYD

Efter- og videreuddannelseschef Jens Juulsgaard Larsen anerkendte dimittendernes indsats i sin velkomsttale og påpegede, at det har krævet hårdt arbejde og lange aftener, weekender og ferier at gennemføre: 

- Den ihærdighed og vedholdenhed, I har vist for at komme igennem, er vigtig, at I tager med jer ud bagefter og bruger der, hvor I nu har jeres virke. 

Videreuddannelseschef hos UC SYD, Jens Juulsgaard Larsen

Han gav også familierne et skulderklap med på vejen, da han understregede, at det var med god støtte fra venner og familie, at sådan et uddannelsesforløb lykkedes. 

Veluddannede medarbejdere er i høj kurs 

Årets dimissionstale blev holdt af Birgitte Stenderup, personale- og udviklingschef ved Esbjerg Kommune. Hun talte om et arbejdsmarked, hvor der er efterspørgsel på veluddannede medarbejdere, og at det derfor er essentielt at efteruddanne sig: 

 - Det er jo vigtigt, at vi alle løbende tilegner os nye kompetencer, både af hensyn til vores egen udvikling og trivsel, og for at vores arbejdspladser kan få den arbejdskraft, de har brug for. 

Birgitte tilføjede, at det i høj grad er digitale kompetencer, der efterspørges uanset arbejdsfelt, da flere og flere arbejdsopgaver bliver digitale. Bagefter skulle diplomerne overrækkes, og her havde digitaliseringen også vundet indpas. 

- I gamle dage var det jo her, vi overrakte jeres eksamensbevis, men den ligger nu i jeres e-boks, sagde Jens Juelsgaard Larsen, mens forsamlingen grinte. 

Det forhindrede dog ikke dimittenderne i at gå op under jubel og klapsalver fra familien og modtage et håndtryk og en dimissionsgave fra den faglige leder på uddannelsen. 

Diplomlederprisen blev givet til talenter 

Årets Diplomlederpris blev uddelt af Thomas Bornhøft fra Lederne i Sydvestjylland til tre modtagere, som havde udmærket sig på diplomlederuddannelsen. 

De tre vindere af Diplomlederprisen 2019

Tonny Drachmann Nielsen, Lene Schramm Petersen og Eva Marie Lillelund modtog Diplomlederprisen. De fik rosende ord med på vejen og blev beskrevet som enormt engagerede, nysgerrige og ambitiøse studerende, der havde udviklet sig betydeligt i løbet af uddannelsen. Eva, der er stabsofficer i Beredsskabsstyrelsen, var både glad og overrasket over at modtage prisen: 

- Det er det hele værd. Hvis nogen tvivler på, om de skal tage diplomuddannelsen, så siger jeg bare: gør det!  

Fakta om dimissionen 

99 fik eksamensbevis for en akademi- eller diplomuddannelse ved UC SYD. 40 deltog i dimissionen. 

Antal dimittender fordelt på uddannelse: 

 Fakta om UC SYD Videreuddannelse 

UC SYD Efter- og videreuddannelse har ca. 5000 studerende på alle niveauer fra master-, diplom- og akademiuddannelser til enkeltstående fagmoduler, kurser, konferencer og temadage indenfor områderne:

 • ledelse 
 • socialområdet 
 • sundhed og psykiatri 
 • undervisning og pædagogik 
 • vejledning og beskæftigelse 
 • ungdoms-, voksen og erhvervspædagogik 

Læs mere om vores uddannelser og kurser