Gå til hovedindhold

Sundhedsfaglig Diplom

UC SYD Videreuddannelse

Bliv specialiseret i dit fag og øg kvaliteten af dit arbejde til gavn for patienter og borgere

  • Lær at varetage specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver af høj kompleksitet.
  • Styrk dine forudsætninger for fagligt og tværfagligt samarbejde inden for det sundhedsfaglige felt. 

Trænger du til at få specialistviden på din sundhedsfaglige bachelor?

Med en Sundhedsfaglig diplomuddannelse har du mulighed for at specialisere dig inden for en række områder i det sundhedsfaglige felt, for eksempel; professionspraksis, sundhedsfremme og forebyggelse eller sundhedsformidling og klinisk uddannelse.

Du kan bygge ekstra kompetencer på, dykke ned og specialisere dig eller bevæge dig i en ny faglig retning. Din undervisning, studieaktiviteter og dine eksamensemner kædes sammen med den virkelighed og de udfordringer, du møder hver eneste dag i din egen praksis.

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse henvender sig primært til sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, radiografer og bioanalytikere, men også til andre ansatte i sundheds- og socialsektoren.

Afsluttet uddannelse giver dig ret til at bruge betegnelsen Sundhedsfaglig Diplom (PD) eller Diploma of Health på engelsk. Hvis du vælger en bestemt uddannelsesretning, bliver den en del af din titel.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg

Sådan sammensætter du en sundhedsfaglig diplom

Sundhedsfaglig diplom er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Sundhedsfaglig diplom tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Sundhedsfaglig diplom længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan tage uddannelsen som blended learning. Kontakt os for at høre mere om muligheden for blended learning på Sundhedsfaglig diplom.

Praktiske informationer

Adgangskrav på Sundhedsfaglig diplom

For at komme ind på Sundhedsfaglig diplom på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter Sundhedsfaglig diplom mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

 

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. 

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 
 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Tag moduler om demens

Du har mulighed for at tage modulerne:

Selvom disse moduler udbydes på den sociale diplomuddannelse, kan de være særdeles relevante for dig som sundhedsprofessionel. Du kan også undersøge, om andre moduler under andre diplomuddannelser er relevante for dig.

Tager du en hel sundhedsfaglig diplomuddannelse, så vær dog opmærksom på, hvor mange ECTS-point du må vælge fra andre diplomuddannelser. Hvis du ønsker at tage flere ECTS-point fra andre diplomuddannelser end det tilladte, så kan du i stedet tage en fleksibel diplom.

Kontakt uddannelseslederen eller studievejlederen nedenfor, hvis du har spørgsmål.

 

Obligatoriske moduler

Praksis - Videnskabsteori og metode

ECTS: 10

Læs mere

Undersøgelse af sundhedsfaglig praksis

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Sundhedsfaglig Diplom

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Har du nogle spørgsmål?

Pia Toft Assenholm

Faglig leder, Videreuddannelsen

Pia Toft Assenholm (PTOA)

Anna Maria (Trine) Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)