Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

Tysk

- inspiration til dig og din undervisning

01

I fokus

Nu kan du låne Panzerknacker på mitCFU

Vil du bringe mere spænding i din tyskundervisning, så er dette materialesæt lige det rigtige for dig. Lad dine elever gå på opdagelse i sproget og løse både sjove, udfordrende og lærerige opgaver, som er en del af en motiverende værkstedsundervisning.

CFU-materialekassen Panzerknacker
CFU-materialekassen Panzerknacker

 

Ny materialekasse: "Die Welt der Tiere"

Kassen er tænkt som et mindre emnebibliotek og består af 28 forskellige faktabøger, som handler om dyr fra hele verden.

Se mere under 03 Udvalgte læremidler... længere nede på siden.

Die Welt der Tiere

 

Vær opdateret: ny kursusfolder og Facebook-gruppe

Læs mere om de spændende kurser for engelsk- og tysklærere samt andre lærere med interesse i fremmedsprog. 

Kurserne er alle praksisnære, så du får som sædvanligt masser af inspiration og konkrete ideer og ressourcer med hjem, som du kan bruge direkte i din undervisning. De gennemgående temaer i år er legende tilgange til sprogundervisning, kommunikativ problemløsning med escape rooms og tasks i sprogundervisningen.

Du kan nu løbende holde dig opdateret på nye materialer og kurser på vores fremmedsprogsgruppe: https://www.facebook.com/groups/fremmedsprog.cfu.ucsyd

CFUs Facebookgruppe for fremmedsprog

 

Neuauflage! Berlin – da will ich hin

Berlin - da will ich hin

Nu er det igen muligt at booke materialekassen ’Berlin – da will ich hin’.

Den nye emnekasse henvender sig til 7.-9. klassetrin og består af både fagbøger om Berlins historie og samfundsforhold, rejseguides, køgebøger og spil.

Fagbøgerne er indkøbt i flere eksemplarer, som gør det muligt at arbejde i grupper. De fire kategorier (historie/seværdigheder/mad/spil), som emnekassen er bygget op omkring, åbner op for værkstedsarbejde. 

 


 

Tyske e-bøger med Kulturbib

kulturbib.org

Kulturbib.org er et e-bogsprojekt, hvor skoler på begge sider af den dansk-tyske grænse skriver små e-bøger til siden kulturbib.org - Bøgerne oversættes til begge sprog på skolerne og indlæses på både dansk og tysk. E-bøgerne er gratis at bruge og kræver ikke login.

Projektet er et dansk/tysk skoleprojekt støttet af Interreg via KursKultur 2.0 sprogpulje i 2020. Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.


 

Nachhaltige Esskultur

(9.-10. klasse, ungdomsuddannelser)

Bæredygtig madkultur folder

Das Projekt Positively Produced ist ein Projekt für den dänisch-deutschen Lebensmittel- und Gastronomiebereich. Unser übergeordnetes Ziel ist es, innerhalb der nächsten 3 Jahren auf die Nachhaltigkeit in der Lebensmittelindustrie aufmerksam zu machen und diese zu fördern. Ziel des Projektes ist es, eine 360-Grad-Sicht auf Nachhaltigkeit zu bieten - zum Wohle der Umwelt, der Lebensmittelproduktion und den bewussten Verbrauchern.
Das kostenlose Unterrichtsmaterial kann unter diesen Link downgeloadet werden. In Kürze ist es auch in gedruckter Form auf mitCFU erhältlich. 


 

Verborgene Schätze: DaZ-Box (3.-6- klasse)

Vil du træne tysk ordforråd med dine elever? Så kunne denne glemte perle være et godt supplement til din tyskundervisning. ”DaZ-Box” består af det tyske undervisningsmateriale ’Logico Piccolo’ fra Finken Verlag og har fokus på de nære emner i begyndertysk.

DaZ-Box

De 11 Logico rammer og et stort udvalg af emnekort danner grundlaget for dette taktile materiale. Hvordan det skal bruges, kan du se i denne lille video. 

Materialet kan hurtigt tages i brug af dine elever og giver dem mulighed for at lære nye ord på en legende måde.

Til materialet hører også 8 æsker med billed-ordkort, som kan inddrages i forskellige undervisningsaktiviteter. Derudover medfølger en lærervejledning med mange ideer til din undervisning, kopiark og A3-plancher til hvert emne. 

Med ”DaZ-Box” låner du et materiale, som kan bruges som supplement til din undervisning, men også til differentieret værkstedsarbejde med fokus på ordindlæring.


 

Vild med Fremmedsprog

vildmedfremmedsprog.dk

På denne side finder du inspiration til din fremmedsprogsundervisning. Du kan vælge at gå til tysk, engelsk eller fransk, der hver er inddelt i overskrifterne: Task & problemløsning, spil, digitale ressourcer og leg & bevægelse.

Du vil ved nogle aktiviteter opleve at blive ledt direkte ind til en webside, og andre gange vil du møde en nærmere beskrivelse af aktiviteten.

 

02

Kurser og arrangementer

Kurser til dit fag

Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.

Du vil altid kunne finde en oversigt over vores kurser og arrangementer i online-kataloget.

 

Flyt kurset hjem på skolen

En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.

Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.

Ring eller skriv til:

 


Se online-kataloget

Se kurser online

Online-kataloget

Oversigt over vores kurser og arrangementer
Pernille Viuff

Kursussekretær

Pernille Viuff

Telefon: 7266 3312
E-mail: psvi@ucsyd.dk
03

Udvalgte læremidler du kan låne på CFU

Herunder finder du nogle særligt udvalgte læremidler fra Udlånssamlingen, som du kan låne på mitCFU ved at anvende dit Unilogin.

Flieger am Himmel

7. – 9. klasse

Flieger am Himmel

Denne smukke billedbog fortæller historien om pigen Lidja, som er flygtet fra krigen. Hendes bedste veninde døde. Hvordan kan hun få nye venner i et fremmed land?
Bogen kan lånes som e-bog og kan bruges ifm. emner som 'Freundschaft', 'ein neues Zuhause' og 'Krieg'. Den rummer svære problematikker, som er gjort nære via en beskrivende og poetisk fortællestemme. Da bogen også foreligger i den danske udgave, er det muligt at arbejde tværfagligt med bogen.
Dann gehe ich jetzt, sagte die Zeit

7. – 9. klasse

Dann gehe ich jetzt, sagte die Zeit

Denne meget poetiske billedbog handler om en pige, der får besøg af Tiden. Men alle andre i hendes familie vil bare have tiden til at forsvinde. Bogen lægger op til at arbejde med ordspil og talemåder omkring tiden. Når du også booker den danske udgave, kan du arbejde på tværs af sprogene og sammenligne de sproglige mønstre.
Die grosse Wörterfabrik

6. – 9. klasse

Die große Wörterfabrik

Oplev landet, hvor mennesker skal købe og sluge ordene og at kunne tale, nu på dansk, engelsk og tysk. Denne smukke og poetiske billedbog lægger op til et flersprogligt undervisningsforløb, hvor fokus både kan være på sproget og indholdet. Den tyske udgave foreligger nu også i storformat.
Plantastica

8.-10. klasse

Plantastica

Plantastica er et inspirerende spil, der sætter fokus på plastikforbrug og plastikforurening. Spillet kan med fordel anvendes i et tværfagligt forløb mellem tysk, dansk og naturfagene. I spillevejledningen lægges der op til, at man i første omgang forsøger at besvare spørgsmålene på tysk, hvilket giver max point. Hvis dette ikke lykkes, er der mulighed for at besvare på dansk. Det anbefales at udvælge dele at spillekortene alt efter klassetrin/niveau.
mitCFU - Du willst es ja auch

8.-10. klasse

Du willst es ja auch

En spændende historie med en uventet drejning. Bogen er skrevet i et enkelt sprog og med en overskuelig tekstmængde. Den bygger på et kendt ordforråd, og nye ord bliver forklaret i en gloseliste under hver side. Dens fortælling er elevnær og kan bruges til frilæsning eller kan inddrages i emnearbejde inden for temaer som: Jung sein, Liebe und Freundschaft og Alkohol und Drogen.
Das Rennen

6.-10. klasse

Das Rennen

Skynd dig at låne denne spændende og letlæselige fortælling om Jack, der er ved at rode sig ud i noget skidt. Hvis politiet snupper ham én gang til, får han en plet på straffeattesten. Men han kan ikke holde sig fra det bilræs på havnen, for der kommer Sofie. Bogen kan læses som en del af et forløb om fx: "Jugendkultur", "Jung sein", "Kriminalität" eller et rigtigt drengetema med Tempo, Autos und Rennen. Til bogen findes der både gloselister og opgaver.
Schnee

6.-10. klasse

Schnee

Også denne medrivende letlæsningsbog er et nyindkøb. Bogen handler om den 15-årige Lulu, som har skiftet skole flere gange. Hun er en lonely rider, der ikke lukker andre ind i sit triste liv. Så møder hun Sne, som er hendes absolutte modsætning. Men tør Lulu lukke nogen ind bag sin hårde facade? Bogen kan læses som en del af et forløb om fx: "Jugendkultur", "Jung sein", "Familie" eller "Freundschaft". Der findes gloselister og opgaver til bogen, som du findes under supplerende materialer.
mitCFU: Die Welt der Tiere

5. til 7. klasse

Die Welt der Tiere

Enkelte bøger i materialekassen kan allerede bruges i 3. - 4. klasse. Kassen er tænkt som et mindre emnebibliotek og består af 28 forskellige faktabøger, som handler om dyr fra hele verden. Bøgerne kan bruges til frilæsning eller til gruppearbejde. Deres sværhedsgrad rækker over flere niveauer; fra bøger med meget korte og enkelte sætningskonstruktioner med et overskueligt ordforråd til autentiske fagbøger, som er beregnet til tyske børn.
CFU-Schnappschuss

6.-8. klasse

Schnappschuss

Vil du gerne læse aldersrelateret og letlæselig ungdomslitteratur med din klasse? Så kunne denne nye materialekasse være noget for dig. ”Schnappschuss” er vores ny frilæsningskasse med syv letlæselige ungdomsromaner til 6.-8. klasse. Bøgerne beskæftiger sig med emner som sport, venskab, kærlighed, at være ny i Tyskland, vold, svigt og mobning og rækker over sprogniveauerne A1 til A2/B1.
CFU-Die_fetten_Jahre_sind_vorbei

8.-10. klasse

Die fetten Jahre sind vorbei

Nu har du muligheden for at kombinere filmen med bogen og på denne måde arbejde med flere modaliteter. ”Die fetten Jahre sind vorbei” kan nu lånes som adapteret letlæsningsbog (A1/B1). Til bogen findes der et gratis undervisningsmateriale, som ligger på mitCFU.
CFU-FarvelBerlin-Tschick

9.-10. klasse

Tschick

Til filmen ”Farvel, Berlin” kan du nu låne letlæsningsbogen ”Tschick”, der fortæller historien om de to outsidere Maik og Tschick, som tager i en stjålet bil på en eventyrlig rejse igennem Østtyskland. Til bogen findes der et undervisningsmateriale, som både har fokus på form- og indholdssiden.
CFU-TschickUmaterial

Lærervejledning

Tschick, Lærervejledning

Dette didaktiserede materiale er et supplement til bogen "Tschick - In einfacher Sprache" og skal inspirere læreren i sit arbejde med bogen. Hæftet indeholder en samling af både skriftlige og mundtlige opgaver, som understøtter arbejdet med bogens form- og indholdsside.
Herzsturm/Sturmherz

7.-10. Klasse

Herzsturm/Sturmherz

Hvordan opleves den første forelskelse? I denne grafiske roman får dine elever mulighed for at læse Violas perspektiv og ved at vende bogen beskrives Storms. Den rige visualisering understøtter relevant og vedkommende læsning i de ældste klasser.
Pssst

7.-8. klasse

PSSST!

”Pssst!” er en prisbelønnet grafisk roman til udskolingen. Vi følger den 14-årige Viola og undres, reflekterer og udforsker sammen med hende nogle af de store spørgsmål, som også børn kan blive optaget af.
04

Læremidler til din undervisning

Få overblik over de læremidler vi har til din tyskundervisning i udlånssamlingen.

Huskesedler til tyskundervisningen på mitCFU

Huskesedlerne er opdelt i følgende emner og områder:

Huskesedlerne åbner i mitCFU, hvor du kan læse mere om materialet og låne det til din undervisning.

Derudover findes en række gode læremidler på internettet. Herunder finder du emneinddelte, eksterne links, som peger på nogle af disse læremidler. Endvidere finder du links til Sproglærerforeningen mv.:

Essen und Trinken

In die Küche, fertig, los (.pdf)
Kinder essen gesund, Eine Initiative des Fonds Gesundes Österreich
Dette materiale er en opskriftssamling bestående af et billedleksikon, opskrifter, som er inddelt efter årstiderne, og informationer om madvarerne. Materialet er gratis og kan bruges i en tværfaglig sammenhæng. Du kan vælge at printe hele materialet ud og have det stående som klassens tyske kogebog eller også kan du vælge at vise enkelte opskrifter og infotekster på smartboardet. 

Entdeckt, wie’s schmeckt, Die kleine Leckerfibel (.pdf)
Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft
Materialet består af korte infotekster med flotte illustrationer, såkaldte ’Steckbriefe’, som beskriver af madvarernes smag, hvad de består af, hvor de vokser, hvad man kan bruge dem til og hvordan man opbevarer dem. De enkelte ’Steckbriefe’ kan printes ud og hænges op i klassen. Derudover finder du også uddybende tekster, som i deres sværhedsgrad svarer til et 8./9. klasses niveau. 

Mosaik, Die Schokoladen-Expedition (.pdf)
Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft
Dette materiale baserer på den gamle DDR-tegneseriehæfte Mosaik, som var den mest efterspurgte tegneserie i Østtyskland. I hvert hæfte oplever de tre Abrafaxe nye eventyr i hele verden. For børn og unge i DDR var det en mulighed for at få masser af viden om resten af verdenen – nogle gange også samfundskritiks viden - og lade sig drage med på en eventyrlig rejse. I dette hæfte vil de tre Abrafaxe finde ud af, hvor kakaobønnerne bliver dyrket, og rejser derfor til Vestafrika, hvor de opdager, under hvilke omstændigheder børn lever og arbejder. 

DAZ-Lernpaket: Essen und Trinken: På schule.at, Østrigs digitale læringsplatform, finder du dette spændende materiale, som består af ord- og billedkort, opgaver og diverse spil. Materialet er gratis og må gerne kopieres. 

ZUM Deutsch Lernen:  ZUM Deutsch Lernen er en fælles platform for DaZ (Deutsch als Zweitsprache) og DaF (Deutsch als Fremdsprache). Her finder du interaktive opgaver til emnet ’Essen und Trinken’.

På DW (Deutsche Welle) finder du undervisningsmaterialer til filmen Nicos Weg. På siden er der en liste med chunks (Redemitteln), som bliver anvendt i forskellige filmsekvenser og som kan bruges til dialoger og rollespil. Derudover er der links, som fører dig videre til de enkelte lektioner og til en vejledning og et menukort, som kan downloades. 

På islcollective.com ligger der mange gratis opgaver til emnet. Du kan selv vælge, på hvilket sproglige niveau de skal være. 

Sailer Verlag tilbyder en gratis lektion til emnet med læsetekster, lydfiler, opgaver og en sang. 

På deutschlernerblog.de finder du en lytte- og forståelsesopgave. 

På LearningApps.org finder du både interaktive opgaver til emnet Essen und Trinken, og du kan selv ved hjælp af forskellige apps generere dine egne opgaver. 

Sange til emnet

 • Vergammelte Speisen (Die Prinzen)
 • Schokolade (Deine Freunde)
 • Hawai Toast (Alexander Marcus)
 • Pommes (Die Gäng)
 • Eis (Die Gäng)
 • In bin Döner (Tim Toupet)
 • Ich will Fleisch (Duivelspack)

Under denne huskeseddel finder du alle materialer og tv-udsendelser, som CFU, UC SYD har til emnet. 

Die Tiere

På schule.at, Østrigs digitale læringsplatform, finder du spændende materialer til emnerne Haustiere, Hoftiere, Waldtiere og Zootiere, som består af ord- og billedkort, opgaver og diverse spil. Materialet er gratis og må gerne kopieres. 

Sailer Verlag tilbyder en gratis lektion til emnet med læsetekster, lydfiler, opgaver og en sang. 

ZUM Deutsch Lernen er en fælles platform for DaZ (Deutsch als Zweitsprache) og DaF (Deutsch als Fremdsprache). Her finder du interaktive opgaver til emnet ’Bauernhoftiere’.

Deutsch-vitamine.de har dette spændende og gratis undervisningsmateriale. Niveauet er på A” og kan bruges i 8.-9. klasse. 

Tidligere sprogstarts femte forløb handler om Mein Lieblingstier. Forfatterne skriver selv:
I forløb 5 handler det om at kunne kategorisere, beskrive og kommunikere om dyr både mundtligt og skriftligt. Det er ligeledes et opsamlende forløb, hvor mange af de sproglige værktøjer (chunks), som eleverne har tilegnet sig i årets løb, repeteres i arbejdet med dyr. 

Under denne huskeseddel finder du alle materialer og tv-udsendelser, som CFU, UC SYD har til emnet. 

Landeskunde
 • Der kleine ICE - Deutsche Bahn für Kinder. Hjemmesiden Der kleine ICE indeholder både tidsskrifter, opgavehæfter, labels, comics, do it yourself vejledninger. Teksterne er korte og lette at læse og der er et væld af ideer. Leselok indeholder informationer om Tyskland og opgaver. Spændende hjemmeside til den tidlige tyskundervisning.
 • Hanisauland - Politik für dich. Siden har mange faneblade. De mest relevante for undervisningen i Danmark er fanebladene Spezial, Spiele Schule, Bücher und Filme anmeldelser.
 • Deutsch perfekt - Landeskunde online. Facts om de forskellige Bundesländer med enkelte ordforklaringer.
 • Irsam - dansk tysk som fremmedsprog. En dansk/tysk side med forskellige opgaver. Mange har Landeskunde som omdrejningspunkt. Selvom den er af ældre dato, kan den fint bruges. Til elever fra 8. klasse.
 • Sowieso - online Nachrichten für Kinder. Onlinenyheder med emner som Deutschland, Sport, Boah ey, Lexikon, Kinderreporter. Der er mulighed for at deltage i debatfora. Siden kan af danske elever bruges fra 8. klasse, med mindre eleverne har haft tysk fra fx 5. klasse. Det kræver, at der er et vist ordforråd til stede.
 • Landeskunde und mehr von Hueber. Denne hjemmeside indeholder mange forskellige opgaver. Det er især det menupunkt, der hedder Landeskunde, der er interessant, men der er også en del online træningsopgaver. Man kan ikke bruge siden med en iPad, da det kræver en Adobe Flash Player.
Fagtekster og opgaver
 • "Forscher" - Das Magazin für Neugierige. Magasinet udkommer to gange årligt og er udgivet af Bundesministerium für Bildung und Forschung. Udgaverne beskæftiger sig med naturvidenskab og indeholder historier, billeder, gåder, sider hvor man kan deltage aktiv. Det omhandler mennesket, dyr, teknik, jorden og fremtiden. "Forscher" kan bestilles fysisk eller downloades som PDF og læses direkte på skærmen.
 • Löwenzahn. Der er et hav af fakta, der omhandler naturen. Hvorfor ikke være tværfaglig med tysk og natur og teknologi. Mange små videoer og tilhørende tekster.
 • Kinderzeitmaschine. Geschichte online. Der er masser af stof på denne side. Den er indbydende, og der er quizzer, rigtig mange spændende informationer om historien og mulighed for at navigere på en iPad. Man kan høre eller se, og der er ideer til aktiviteter. Prøv at rejse rundt i historien.
 • Geolino - natur og teknologi på tysk. Mange gode artikler, spil, tests. En god måde at arbejde tværfagligt med natur og teknologi.
 • Lernbiene er meget velegnet til tidlig sprogstart. Der er ark, der træner ordforråd, men også Arbeitsblätter, der indeholder aktivitetsforslag. Lernbiene tilbyder en række gratis opgaver, men det kræver, at man tilmelder sig Newsletter og at oprettes en gratis Kundenkonto. Nu er der adgang til: Sonderangebote, 500 kostenlose Arbeitsblätter, Ideen, Tipps und Verlosungen.
Musik und Medien im Unterricht
 • Super-Sozi – Tipps und Ideen für die Kinder- und Jugendarbeit. Spiele für jede Lernsituation - oder zum Spass! Her kan du finde mange forskellige spil, der er grupperet tematisk i fx: Kennenlernspiele, Darstellungsspiele, Sprachspiele, Kooperationsaufgaben og Spieleketten. Desuden finder du mange gode bevægelsesideer.
 • Kinderlieder. Børnesange, der er delt op i årstider, sanglege, julesange, bevægelsessange, godnatsange. Melodien kan høres, noderne kan downloades, og det er alle de klassiske sange.
 • Der kan arbejdes med teksten, man kan også downloade midifiler. Der kan laves karaoke til sangene, da det kun er melodien, der bliver spillet.
 • Logo! - die Kindernachrichten des ZDF. ZDFtivi har mange forskellige tilbud. Logo! byder på nyheder, som både kan læses i små afsnit og videoer, der omhandler Topthemen, men også interviews foretaget af Kinderreporter. Endvidere er der forskellige former for quizzer.
Wortschatz
 • Lern Deutsch - Lingudora. Her er en rigtig god øvelse til at træne ordforrådet i den tidlige tyskundervisning. I den opgaveblok, der hedder Illustrierte Übungen, er der mulighed for at opdage, øve og teste sig selv indenfor en række forskellige temaer. I den blok, der hedder Weitere Übungen, er instruktionerne på engelsk. Det vil for mange elever ikke volde de store problemer, og der er igen mulighed for at opdage, øve og teste sig selv. Endvidere er der en gloseliste, hvor der er mulighed for at høre udtalen på ordene. Endelig er der en konjugator, hvor verbernes bøjning bliver testet.

 

Links til foreninger mv.

 

 

 

05

Die Stöberecke

Wie der Titel schon verrät, könnt ihr hier ein wenig in deutschen Texten und Artikeln stöbern, die sehr unterschiedliche Themen berühren, aber alle in deutscher Sprache verfasst sind. 

Die Stöberecke möchte euch inspirieren, informieren, zum Lachen und zum Nachdenken bringen und ein wenig in die deutsche Kultur und Sprache eintauchen.

Viel Spaß beim Stöbern und Lesen.

Unknown authorUnknown author, CC BY-SA 3.0 NL <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/nl/deed.en>, via Wikimedia Commons

Hermann Hesse:

In Sand geschrieben

Ich möchte euch gerne dieses wunderschöne Gedicht ans Herz legen.
Büsingen

Die deutsche Insel in der Schweiz:

Büsingen

Wusstest du, dass es mitten in der Schweiz einen Ort gibt, der zu Deutschland gehört?
cfu-pixabay3592368-indhold

„Schwimmende Träume"

Beruf: Halliglehrerin

Wie ist es wohl als Lehrerin oder Lehrer auf einer Hallig zu arbeiten?
Altersarmut in Deutschland

Wie kann es sein?

Altersarmut in Deutschland

Über drei Millionen Rentner sind in Deutschland von Altersarmut bedroht!
Genderzeichen

Rücksicht auf das Geschlecht

Gendergerechte* Sprache

Der Gebrauch von Gendersternchen, Doppelpunkt und Binnen-I’s
Deutsche Lebensart

Gibt es die?

Deutsche Lebensart

Man spricht von französischer oder italienischer Lebensart, doch von einer deutschen Lebensart habe ich noch nie etwas gehört.
Die Einschulung

Die Einschulung

Hilfe, mein Kind kommt in die Schule!

Es ist wieder so weit. Der große Tag der Einschulung steht vor der Tür; oder auch nicht?
06

CFU konsulenten

Susanne Ries (srie)

Susanne Ries

Pædagogisk konsulent

07

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

 • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
 • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

 • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
 • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

 

Udlånssamlingen

Langagervej 5B, Jels
6630 Rødding

Få hjælp til dit lån

Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

08

Nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet fremmedsprog, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.