Gå til hovedindhold

Få inspiration til dit studievalg

Hvad vil du være?

I tvivl om uddannelse?

Bliv klædt på til at vælge den uddannelse, der passer til dig.
01

Hvad skal jeg vælge?

Sådan finder du ud af, hvilken uddannelse der passer til dig

Det kan føles skræmmende at skulle vælge uddannelse. Der er rigtig mange muligheder og veje at gå, men hvad passer egentlig lige til dig? Og hvad vægter du højst? Er det en høj løn eller er det vigtigste for dig at få et arbejde, hvor du gør en forskel for andre? Vil du arbejde med mennesker eller vil du helst arbejde bag en skærm? Og er du mest til forelæsning eller dialogbaseret undervisning? 

Måske har du slet ikke svarene - endnu. Fortvivl ikke. Du er ikke den eneste, der har svært ved at vælge. Rigtig mange unge er i tvivl om, hvilken uddannelse de skal tage, og hvilken karriere de egentlig drømmer om. Heldigvis er der hjælp at hente.

02

Inspiration til dig

Vælg den rigtige uddannelse

Vi har samlet forskelligt inspiration og gode råd til dig, der skal til at vælge uddannelse, så du kan finde din vej. Vi håber du bliver klogere på, hvilken uddannelse og karriere du ønsker - og ellers er du altid velkommen til at booke en samtale hos os.

I sidste ende er det vigtigste, at du husker, at det er dit valg. Lyt til dine forældres og venners gode råd, hent inspiration og følg de forskellige guides - og husk så, at det er dit valg og din fremtid.

Isabella studerende administrationsbachelor

Studieformer - hvad passer til dig?

Studieformer - hvad passer til dig?

Det er ofte afgørende for vores valg af uddannelse, hvilke jobs vi kan se os selv i og hvilken karriere vi drømmer om. Men selvom en fremtidig karriere er målet med, at du taget en uddannelse, så er det også vigtigt, at du trives, mens du tager uddannelsen.

sof

Studiestøtte

Sofie er lærerstuderende og ordblind

Sofie Helbo Madsen er lærerstuderende på UC SYD, og så er hun ordblind. Engang var det svært for Sofie at sige det højt uden at føle skam. Mest af alt, fordi der er så mange forestillinger og fordomme om, hvad ordblindhed er og hvad man som ordblind kan og ikke kan.

martin administrationsbachelor

Mød uddannelserne

Mød uddannelserne

Åbent hus og Studerende for en dag

Det kan være svært at vælge uddannelse, og mulighederne er mange. Derfor kan det være en god idé at tage til Åbent hus, så du kan fornemme studiemiljøet og møde de studerende.

åbent hus

Hvad brænder du for?

Bliv studerende for en dag

Kom og prøv at være studerende på UC SYD og følg en helt almindelig undervisningsdag.